Juniorit

Turku Rugbyn juniorit Ahvenanmaalla Rugby Youth Campillä keväällä 2015.
Eaglesin junioreita Ahvenanmaalla Rugby Youth Campillä keväällä 2015.
Kuva: Rod McCracken

Text in English »

Junioritreenit ovat juuri nyt tauolla, mutta jatkuvat taas alkuvuodesta 2019!

Turku Eagles RFC

Turun rugbyseura Eagles RFC:lla on tällä hetkellä hyvin menestyvät miesten ja naisten joukkueet, jotka toivovat seuraan myös innokkaita junioriharrastajia. Suomessa rugbya on pelattu aktiivisesti noin 15 vuotta, ja lajin taso ja harrastajamäärät ovat nousseet tasaisesti vuosi vuodelta. Useampi suomalainen seura on juuri aloittanut tai aloittamassa junioritoimintaa, joka kertoo myös osaltaan rugbyn suosion ja kiinnostuksen lisääntymisestä myös nuorten keskuudessa.

Turku rugby juniorit

Mitä on rugby?

Rugby on vauhdikas ja mukaansatempaava joukkuelaji, jota pelataan maailmalla alle kouluikäisestä alkaen. Rugby on nurmella pelattava pallopeli, jossa kaksi 15 hengen joukkuetta taistelevat yhdestä soikeasta pallosta. Pallo pyritään juoksemalla ja syöttelemällä kuljettamaan vastustajan maalialueen sisään, samalla kun vastustaja tätä yrittää estää taklaamalla pallonkantajan tai varastamalla pallon. Peli on laajuudestaan ja useista erikoistilanteista huolimatta hyvin suoraviivaista ja sen perusteet on helppo omaksua.

Rugby on fyysisyydestään huolimatta monipuolinen ja turvallinen laji, joka sopii kaikenkokoisille ja -ikäisille harrastajille. Rugby kehittää fyysisen kunnon ja lajikohtaisten taitojen lisäksi mm. nuoren ketteryyttä, koordinaatiota, keskittymiskykyä sekä sosiaalisia taitoja ja urheiluhenkeä. Rugbykulttuurissa arvostettuja ja vaalittuja arvoja ovat mm. muiden kunnioitus ja kannustaminen, rehti peli ja joukkueeseen sitoutuminen.

Junioritreeneihin osallistuminen

Rugby sopii monipuolisesti kaikille nuorille, eikä aiempaa tietoa lajista vaadita. Harjoituksemme ovat suunnattu aivan vasta-alkajille ja treeneissä harjoitteita sovelletaan aina jokaisen kykyihin sopiviksi. Harjoituksissa tutustutaan monipuolisesti rugbyn eri osa-alueisiin ja pelin erikoistilanteisiin, pelaillaan eri versioita rugbysta ja pidetään hauskaa urheilun ja liikunnan parissa.

Lajin kokeileminen on täysin ilmaista ja sitoumuksetonta ensimmäisten viikkojen ajan. Varusteiksi harjoituksiin sopivat kevyet urheiluvaatteet, lenkkarit tai nappikset ja vesipullo.

Treeneihin voi ilmoittautua etukäteen lähettämällä sähköpostia seuralle: eagles@rugby.fi
Viestissä tulee kertoa osallistujan nimi ja ikä, sekä huoltajan nimi ja sähköpostiosoite. Ilman ennakkoilmoittautumista voi treeneihin hyvin tulla, jolloin tarvittavat tiedot kerätään paikan päällä.

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: eagles@rugby.fi