Rugby

Rugby on yksi maailman seuratuimmista urheilulajeista. Siitä on useita eri variaatiomuotoja, joista tunnetuimmat ovat rugby-union, rugby league, rugby 7′ ja rugby 10′. Suomessa sekä maailmalla selkeästi pelatuin versio on rugby-union, jossa molemmat joukkueet pelaavat kaksi kertaa 40 minuutin erät hieman jalkapallokenttää suuremalla nurmikentällä. Rugby-unionissa joukkue saa nimetä pelipäivänä 23 pelaajaa, joista 15 aloittaa kentällä. Joukkue saa tehdä yhteensä 7 vaihtoa, ja vaihdettu pelaaja saa palata kentälle vain poikkeustilanteessa.

Rugby

Rugbyssä on useita sääntöjä, jotka oppii usein vasta pelatessa, mutta peruspelistä voi kuka tahansa saada kiinni seuraamalla otteluita. Lisää tietoa rugbyn perusteista löydät World Rugbyn aloittelijanoppaasta.

Miten mukaan?

Vaikka rugby on kontaktilaji ja sitä pelataan kovalla temmolla, kuka tahansa voi pärjätä lajissa erinomaisesti! Joukkueeseessa on aina tilaa niin isoille kuin pienille pelaajille, sillä rugby sopii monipuolisuutensa ansiosta erikokoisille ja -tasoisille urheilijoille.

Treeneihin voi saapua ilman aiempaa kokemusta rugbysta tai mistään muustakaan urheilulajista. Rugby on myös erikoinen laji siitä syystä, että sen voi mainiosti aloittaa vielä aikuisiällä.

Turku Eaglesien treeniajat löydät Eaglesien, Swanien ja junioreiden sivuilta. Lisätietoa saat ottamalla yhteyttä joukkueenjohtajiin:

Miehet, Eagles: eaglesmanager@turkurugby.fi
Naiset, Swans: swansmanager@turkurugby.fi
Juniorit: eagles@rugby.fi

Tarkemmat yhteystiedot löytyvät seuran hallituksen sivuilta.

Tervetuloa kokeilemaan!