Yleinen

Lupaavia taklaajia ja rugbyn ilosanomaa Ipanamessuilla

Vaikka taaperoikäiset eivät aivan seuran kohderyhmää olekaan, päätti Turku Eagles RFC tarttua härkää sarvista, kun seuralle kilahti kutsu Ipanahippoihin Turun messukeskukseen. Toista kertaa järjestetyn ”lasten elämystapahtuman” teemana oli matka maailman ympäri, ja seura sai kunnian edustaa englantilaista urheilukulttuuria.

Ja tasaisen kävijävirran perusteella rugby myös kiinnosti sekä perheen pienimpiä että myös muutamia isiä. Heittoseinälle ja taklauspisteelle oli parhaimmillaan usean lapsen jono, kun rohkeimmat uskaltautuivat kokeilemaan, miten soikea pallo lentääkään.

 12622341_10153574286339024_4757599922565128092_o Ipanahipat -tapahtumassa lapset saivat tutusta rugbyyn

Osa hieman vanhemmista lapsista kertoi tutustuneensa rugbyyn myös koulun liikuntatunneilla, joten seuran aktiivien tekemä yhteistyö koulujen kanssa alkaa selvästi kantaa hedelmää. Muutamat tenavista osasivat taklata jo siihen malliin, että parin vuoden päästä junioritoimintaan saataneen hyvä lahjakkuuksia mukaan.

Ipanahipat liikutti lapsia ja vanhempia rugbyn parissa

Järjestäjien arvion mukaan tapahtuma keräsi messukeskukseen noin 4 500–5 000 kävijää. Sana lajista ja seurasta siis levisi laajalti, toivottavasti ponnistus näkyy ensi kaudella Impivaaran yleisömäärissä. Ipanahipat saattavat saada myös jatkoa ensi vuonna – nähtäväksi jää, onko Turku Eagles RFC silloinkin rekrytoimassa junioreita.