Yleinen

Muutoksia rugbyvuoteen 2020

Suomen rugby on koko muun maan kanssa joutunut laittamaan toimintansa jäihin koronaviruksen takia. Kevään 7s-sarjojen turnaukset, maajoukkueleiritykset, harjoitusottelut sekä kaikki muut rugbytapahtumat ovat virallisesti peruttu ainakin 13.5. asti. Turku Eagles RFC:n joukkuetreenit ovat olleet jäissä maaliskuun alkupuolelta saakka. Joukkuetreeneihin palataan, kun valtion sekä Turun kaupungin asettamat rajoitukset ja suositukset antavat myöden.

Kesän 2020 XV-sarja on toistaiseksi siirretty alkamaan 1.8. Naisten sm-sarja sekä miesten sm- sekä I-divisioonan sarjat pelataan uuden suunnitelman mukaan yksinkertaisina, eli kaikki sarjan joukkueet kohtaavat toisensa kerran runkosarjan aikana. Swaneille kertyisi näin 5 ja Eagleseille 6 runkosarjaottelua. Semifinaalit ja finaalit pelattaisiin alkuperäisen suunnitelman mukaisesti syyskuun lopulla. Turkulaisten poikkeuksellisen ja tiiviin alustavan ottelusuunnitelman pääset näkemään tästä.

Koronavirustilanteesta johtuen peruutukset ja muutokset kesän tulevaan sarjaan ovat mahdollisia. Turku Eagles RFC seuraa uutisointia sekä valtion ja Rugbyliiton ohjeistuksia asiaan liittyen ja omalla toiminnallaan pyrkii ehkäisemään koronaviruksen leviämistä.