kausi 2018Ottelu

Turussa pelattiin historiallinen rugbyn ystävyysottelu

Eagles RFC sai kesäkuussa mielenkiintoisen haasteen, kun Englantilainen sotalaiva HMS Montrose otti yhteyttä. HMS Montrose olisi tulossa vierailulle Turkuun Merivoimien 100-vuotispäivien kunniaksi heinäkuun alkupuolella. Montrosen miehistöön kuuluu tietysti englantilaiseen tapaan nippu kovia rugbyn pelaajia, jotka toivoivatkin Turun miehiä vastustajikseen ystävyysotteluun Turun vierailunsa yhteydessä.

Eaglesien hallitus ja aktiivijäsenet tarttuivat haasteeseen, ja alle 10 päivässä löivät kasaan puitteet ikimuistoiselle ystävyysottelulle. Eaglesien vajaata miehistöä täydennettiin lainapelaajilla mm. Porista ja Hämeenlinnast.

Itse ottelu oli jopa yllättävän tasainen ja tiukka, kun mörssäysmäisesti edenneet britit ja tilaan hyökänneet Eaglesit taistelivat aurinkoisessa Impivaarassa. Tryta tehtiin puolin ja toisin tasaiseen tahtiin ja jännitys säilyi ottelun loppuun asti. Loppuvihellyksen soidessa taululla oli Turkulaisten hienoiseksi harmiksi pisteet 39-46. Niukka tappio ei pahemmin painanut mieltä, kun pelin jälkeen käteltiin ja skoolattiin vastustajien kanssa ja fiilisteltiin pelin tapahtumia.

Eaglesien historian ennätysyleisön kerännyt ottelu sai paljon kehuja ja hypetystä katsojilta ja jopa lehdistöltä. Vastustajat myös kiittelivät onnistuneesta ottelupäivästä vuolaasti, ja myös vastavierailukutsu Englantiin esitettiin. Saa nähdä, milloin Eagles lähtee Brittein saarille ottamaan revanssin!

Lue myös Turun Sanomien artikkeli historiallisesta ottelupäivästä tästä!