Yleinen

Kotkat väänsivät Linnasta voiton – viimeisillä minuuteilla

Turun kotkat päihittivät Hämeenlinnan 1. miesten joukkueen ensimmäisessä kotiottelussaan 2.7.16.

Ennen ottelun alkua oli tiedossa kahden joukkueen tasaväkinen vääntö. Linna RC:n miehet ovat pärjänneet alkukaudesta hyvin ja olivat sarjataulukossa ennen ottelua kolmansina. Eaglesit puolestaan olivat näyttäneet harjoitusottelussaan, että tällä kaudella uusien pelaajien tuomat tuulet ovat alkaneet tuottaa tulosta. Myös tappio ensimmäisestä sarjaottelusta oli jättänyt joukkueen nälkäiseksi pistetilin avaamiselle.

Linna aloitti ottelun tuulisessa Turussa kovaa ja määrätietoisesti. Kotkat näyttivät kuitenkin hallitsevan tilanteen melko hyvin, ja pysyivät malitillisina puolustuksessa. Pallonkäsittelyvirheet kuitenkin kostautuivat ensimmäisellä puoliajalla ja näin Linna pakotti kotkista nopean penaltyn jälkeen 0-7 johdon noin 10 peliminuutin jälkeen. Vain vähän tämän jälkeen Linnan scrum half löysi ruckin läheltä puolibäckin mentävän aukon, ja käytti tilaisuuden hyväkseen ja venytti johtoasemaa 0-12.

Eaglesien apuvalmentajan Isaac Visserin pitämän palopuheen jälkeen kotkien yleisilme vaikutti muuttuneen. Toisessa erässä vastatuuleen pelannut Eagles sai hyvän momentumin heti alusta ja pian forkut kavensi tilanteen 5-12 Lauri Tammeron ja Kalle Salmisen johdolla. Ei aikaakaan kun forwardit pääsivät uudelleen hyökkäämään ja iskemään pallon vastakkaiseen nurkkaan ja tilanne oli 10-12. Kavennus lisäsi kotkien luottamusta pelisuunnitelmaan ja he jatkoivat samaan malliin.

Suurin osa toisesta erästä vietettiin Linnan omassa päädyssä, jonne pallo pakotettiin tarkoin potkuin James Baguleyn toimesta. Hyvä puolustus piti pitkään Linnan try-viivan puhtaana, kuunes nopea levitys viimeisillä minuuteilla vei Rolf Schwartzin liian suureen tilaan, josta tunnetusti Rolf tekee pisteen – oli puolustajia tai ei. Johtoaseman 15-12 saavuttaneet kotkat palasivat nopeasti omalle aluelleen ja peliä oli jäljellä vain minuutti, joten Linna otti aloituspotkun nopeasti. Linnan tähtipelaajan Avea Avean potku päätyi suoraan Sean Shieldsille, josta hän pääsi offloadamaan kahden puolustajan väliin kovaa juosseelle Joonas Mannille, ja Joonas vei pallon uudelleen Linnan try-alueelle. Eagles voitti ottelun 20-12, ja ansaitsi voitollaan ensimmäisten sarjapisteiden lisäksi myös 4-tryn bonuspisteen. Linna RC jäi sarjapisteittä ottelusta.

Tryt: Joonas Manni, John O’Callaghan, Rolf Schwartz, Lauri Tammero

Katso peli Youtubessa: