OtteluYleinen

Kotkat pyrähtivät Porvooseen alivoimalla, mutta sitkeys ei yksin riittänyt

Turun Eagles mitteli Porvoon Old Town Shamrocksia vastaan 16.7.2016, mutta ei voittanut alivoimalla.

Eaglesin ehjimmät pelaajat lähtivät heinäkuun auringossa haastamaan vihreäpaitaisen Old Town Shamrocksin. Joukkue ei märehtinyt kahden miehen pelaajavajausta, vaan mielessä oli vain ottaa joukkuehenkeä kohottava voitto. Kauden edellisestä ottelusta Linnaa vastaan oli jäänyt hyvä maku, voitto ja lisäpiste kotkanpesään.

Peli alkoi Shamrocksin terävillä hyökkäyksillä, mutta Eagles vastasi kiivaalla painostuksella ja onnistui siirtämään tilanteita vastustajan päätyyn. Eagles näytti varmoja otteitaan erikoistilanteissa, kun maul kaatoi porvoolaiset selälleen ja hyppääjä Joonas Manni kaappasi line out -heittoja kotkien haltuun. Myös vastustajalla oli kokemusta, ja Shamrocksin kookkaat bäcksit kokeilivat Eaglesin puolustusta eri kohdista. Pallo juostiin Eaglesin päätyyn laitoja pitkin pienten potkujen avulla kolme kertaa ensimmäisellä puoliajalla. Eaglesin Rolf Schwartz pelasti yhden tryn vastustajalta täpärästi lähellä Eaglesin try-linjaa. Hän sai kuitenkin keltaisen kortin korkeasta taklauksesta ja oli poissa pelistä 10 minuuttia. Kolmas try kärsittiin kolmen alivoimalla.

Toisella puoliajalla Shamrocks onnistui yhä paremmin käyttämään havaitsemiaan heikkouksia Eaglesin puolustuksessa ja tekemään pisteitä. Turkulaisten jalat väsyivät eikä puolustus aina toiminut. Lähes koko toinen puolisko ottelusta pelattiin kolmen pelaajan vajauksella: Jussi Tamminen joutui lähtemään kentältä kolhiinnuttuaan päähänsä. Uupumuksesta huolimatta Eagles käänsi tilanteet usein omiin hyppysiinsä, jäi metrin vajaaksi tryn tekemisestä ja esti sitkeästi kolme tryitä peräkkäin lähellä omaa päätyään. Porvoo takoi vielä viisi tryitä, ja Shamrocksien Linus Backmanin lisäpistepotkut osuivat lähes aina.

Ottelun lähetessä loppuaan koettiin kutkuttava yllätys kentän laidalta. Elias Korhonen nappasi pallon käsiinsä nopeasta Jaakko Kanniaisen sisäänheitosta ja yllätysmomentti auttoi harhauttamaan Shamrocksin puolustavia pelaajia. Korhonen taisteli pallon puoli kenttää eteenpäin ja Kanniainen viimeisteli tryn. Peli päättyi lukemiin 55-5 Shamrocksille. Eagles jäi kokoamaan voimiaan seuraavaan peliin Helsinkiä vastaan.

Eaglesin try: Jaakko kanniainen
Avustus: Elias Korhonen
Man of the match, päättävaisyydestä ja puolustamisesta: Eetu Lahtivuori

Teksti: Sampo Louke