Yleinen

Juniorit pääsevät vauhtiin Mihi-vuoroilla

Juniorit pääsevät vauhtiin Mihi-vuoroilla

Turun kaupunki ja Turku Rugby edesauttavat lasten ja nuorten liikunnan harrastamista tarjoamalla ilmaisia Mihi-liikuntavuoroja, joissa pääsee vapaasti kokeilemaan eri urheilulajeja ja tietenkin myös rugby on tarjottavien lajien listalla.

Turun kaupunki edesauttaa lasten ja nuorten liikunnan harrastamista tarjoamalla ilmaisia Mihi-liikuntavuoroja, joissa pääsee vapaasti kokeilemaan eri urheilulajeja. Liikuntavuorot ovat tarkoitettu 13 – 19 vuotiaille Turun seudun nuorille. Mihi:n vuoroja on tarjolla mm. Turussa, Raisiossa, Kaarinassa, Nousiaisissa, Naantalissa, Paimiossa, Mynämäellä ja Rymättylässä. Mihi julkaisi marraskuussa informatiivisen ja kattavan artikkelin juniorirugbyn toiminnasta Mihi-vuoroilla.

Turku Eagles Rugby Football Club tarjoaa innokkaille ja rohkeille nuorille, niin tytöille kuin pojille, ainutlaatuisen tilaisuuden päästä kokeilemaan rugbya parillisten viikkojen maanantaisin Impivaaran jalkapallohallissa. Vuoroja ohjaavat Turku Rugbyn omat pelaajat, joilla on vankkaa kokemusta ja tietoa lajista. Rugby sopii maineestaan huolimatta myös nuoremmille pelaajille, kontaktitilanteet ovat hallittuja ja pelit ratkaistaan pääosin syöttelyllä ja juoksemisella. Rugby on joukkuelaji niin kentällä, pukuhuoneessa kuin hallin ulkopuolellakin: Kaikille löytyy pelipaikka, ketään ei jätetä porukan ulkopuolelle ja kaverista pidetään huolta.

Turussa junioritoiminta on hyvällä mallilla

Turussa on rugbyn junioritoimintaan panostettu tosissaan jo useamman vuoden ajan, ja arvokasta työtä tullaan tekemään jatkossakin. Junioreilla on oman valmentaja, treenivuoro ja peliasut. Pelireissuja pyritään järjestämään useampi vuodessa, harmillisesti muiden juniorijoukkueiden vähyys Suomessa tuo tähän haastetta. Pelaamaan pääsee kuitenkin esimerkiksi Suomen rugbyliiton järjestämillä, vain junioreille suunnatuilla rugbyleireillä, joissa Suomen tulevat rugbytähdet kokoontuvat treenaamaan yhdessä.

Juniorit rugby leirillä
Junioreita Eerikkilän urheilukeskuksessa rugbyleirillä saamassa arvokasta oppia.
Kuva: Rod McCraken

 

Turku Eagles RFC:n juniorit ovat kasvava joukko reippaita nuoria, joilla on treeneissä hyvä yhteishenki sekä tekemisen meininki. Uusilta kokeilijoilta ei vaadita muuta kuin uskallusta lähteä kokeilemaan jotain uutta, heittäytymiskykyä ja hieman huumorintajua. Aiempaa kokemusta palloilulajeista tai urheilusta ei tarvita, jokainen riittää juuri sellaisena kuin on!

Lähde rohkeasti mukaan Turun kaupungin ja Turku Eagles Rugby Football Clubin toimintaan mukaan! Lisätietoa seuran junioritoiminnasta löydät Juniorit-sivulta.