Yleinen

Snow Rugby oli purjojen ja pelin juhlaa

Vaikka varsinaiseen kauteen on vielä matkaa, pääsivät Turku Eagles RFC:n pelaajat pelin makuun viime viikonloppuna Jyväskylässä, jossa järjestettiin perinteinen Snow Rugby -turnaus. Naisten joukkue Swaneista lähtijöitä oli kahdenkin joukkueen verran. Miesten Eagleseja edustivat menestyksekkäästi Lauri Tammero ja Elias Korhonen pääasiassa maajoukkueen eturivin pelaajista kootussa Big Unit -joukkueessa.

Naisten osalta viimevuotinen purjoteema oli viritetty huippuunsa, kun joukkueet sonnistautuivat kokovartalopurjoiksi ennen pelejä. Ilonpito ja muiden joukkueiden pelaajapulan paikkaaminen myös huomioitiin, sillä Swans White ja Swans Green -joukkueet palkittiin illan loppujuhlassa Team Spirit -awardsilla.

swans vs pori snow rugby
Turku Rugby Swans pelasi Snow Rugbyssa tiukan ottelun Porin joukkuetta vastaan.
Kuva: Anna-Maija Naakka

Varsinaisissa peleissä purjovoima ei ihan kantanut. Swans White voitti ensimmäisen ottelunsa Warriorsia vastaan neljällä try’llä, mutta sen jälkeen vastassa olleet Jyväskylä ja Tampere osottautuivat liian koviksi paloiksi. Swans Green hävisivät kaikki ottelunsa, mutta varsinkin kaksi ensimmäistä peliä HRC:tä ja Poria vastaan olivat tiukkaa vääntöä – molemmat pelit päättyivät 2-1.

Naisten Snow Rugby-finaalissa kohtasivat Jyväskylän JRC Ladies ja Tampereen TRCL. Kotijoukkue vei voiton lukemin 2-0. Miesten finaalissa kohtasivat Big Unit sekä We Need More Lion, ja voittajaksi selviytyi Big Unit.

snow rugby men final
Miesten lumipyryllä höystetyssä finaalissa kohtasivat Big Unit sekä We Need More Lion.
Kuva: Anne Närhi

Turku Eagles RFC haluaa kiittää järjestäjiä onnistuneesta turnauksesta. Tästä on hyvä jatkaa kohti kevättä – Swaneilla oli Jyväskylässä mukana myös neljä uutta pelaajaa, joista jokainen paloi innosta päästä kentälle sekä turnauksen aikana että sen jälkeen.

Lisää tunnelmia Snow Rugbysta voi käydä katsomassa esimerkiksi täältä.