Yleinen

Turussa valio-valmentajien joukkue

Turussa on tänä keväänä nähty treeneissä Suomirugbyn isoja nimiä.

Turussa ovat useana vuona vaikuttaneet kovan tason valmentajat, joista vähintäänkin Alastair Davies on ollut useiden huulilla Suomen rugbyscenessä. Joukkueen kesken ”Al” valmensi miesten ensimmäistä ja toista joukkuetta vuosina 2011-2013. Alastairin vaikutuksesta Turun kotkat nousivat heittopussin asemasta kovaksi kilpailijaksi mestaruussarjassa sekä divisioonassa; vuonna 2012 Eagles taisteli Jyväskylässä pidetyssä finaalissa Helsingin Warriorsia vastaan, mutta jäi viiden pisteen päähän mestaruudesta hopealle. Alastair valmentaa nykyään Helsinki Rugby Clubin miehiä kovin tuloksin vieden heidän ykkösjoukkueen finaaliin jo kahtena vuonna. Suomen mestaruuden he voittivat 2014.

Alastairin lähdön jälkeen miesten joukkueen ohjakset jäivät pelaajien käsiin yhdeksi vuodeksi. Miesten joukkueessa vuosia pelannut Veikko Ritvonen poimi nuo ohjat syksyllä 2014 ja on jatkanut päävalmentajan roolissa siitä lähtien. Veikkoa avustamaan lähti Suomen maajoukkueessakin pelannut rugbykonkari Markku Kiviniemi. Tappiollisesta kaudesta huolimatta valmennuksen vakioituminen loi pohjan miesten joukkueelle, ja harjoitteleminen tuli tavoitteellisemmaksi ja strukturoidummaksi.

Nyt tilanteeseen on tullut uusia positiivisia kevään tuulahduksia kun Suomen miesten maajoukkuettakin valmentava Isaac Visser on tarjoutunut avustamaan kotkia. Isaac on uusiseelantilainen Suomen rugbykentillä ja sen ulkopuolellakin usein nähty hahmo. Hän on pelannut rugbya 8-vuotiaasta asti ja on myös kokenut rugbyerotuomari. Myös toinen miesten maajoukkuetta avustava hahmo on nähty Turun treenikentillä; eteläafrikkalainen Jaun Mioch on avustanut kevään alusta asti Swanien treeneissä. Uuden valmennustiimin (Veikko, Markku, Bernt ja Gary) sekä Isaacin ja Jaunin tuoman kokemuksen myötä Eagles RFC:ssä treenataan kovempaa kuin koskaan aikaisemmin.

Jaun

Jaun Mioch

Isaac

Isaac visser