kausi 2019

Swaneilla kotisemifinaali 21.9.

Tulevana lauantaina on Turussa luvassa kovaa naisrugbyn taistoa, kun Turun Swans kohtaa Helsingin rugbyttaret sm-sarjan semifinaalissa! Voittaja jatkaa finaaliin, häviäjän kausi päättyy.

Swanit saavuttivat tänä kesänä ensimmäistä kertaa historiansa aikana toisen sijan rugbyn sm-sarjan runkosarjassa. Tämä tarkoittaa, että tuleva semifinaaliottelu Helsinki Rugby Clubin naisia vastaan pelataan Turun Impivaaran jalkapallokentällä 21.9. klo 13:00. Semifinaalin voittaja pääsee sm-finaaliin ottelemaan runkosarjan voittajaa Jyväskylä Rugby Clubia vastaan 28.9. Hämeenlinnassa.

Semifinaaliottelu tulee oleman kauden tärkein kotipeli ja Swanien on annettava kaikkensa kentällä, jotta tavoite finaaleihin pääsystä saavutetaan. HRC:ia vastaan Swanit pelasivat kaksi kertaa päättyneen runkosarjan aikana. Ensimmäisestä pelistä tuli voitto ja toisesta tappio. Semifinaaliottelusta tulee siis myös kauden jännittävin peli.

Swanien kulunut kausi on ollut joukkueen vahvin tähän mennessä. Talven tiukka laji-, voima- ja juoksutreeniohjelma näkyi siinä, että pelaajat kehittyivät kautta linjan. Yksittäisten pelaajien kehityttyä myös joukkuepeli hitsautui paremmin yhteen. Forwardien takuuvahvan myllytyksen lisäksi tänä vuonna on nähty vauhdikasta ja taktista backien peliä, jossa turkulaisten juoksuvoima ja peliäly ovat nousseet uudelle tasolle. Swaneille kehitystä on myös tuonut riittävän iso pelaajarosteri, jonka ansiosta kaikki pelit on pystytty pelaamaan ilman lainapelaajia.

Tulethan kannustamaan Swanit finaaliin! Ottelutapahtumaan on vapaa pääsy.

Naisten semifinaali: Turku Rugby Swans vs Helsinki Rugby Club

21.9.2019 klo 13:00

Impivaaran jalkapallokenttä (Eskonkatu 1, Turku)