kausi 2019

Kesän peliaikataulut on julkaistu!

Eaglesien ja Swanien kesän kalenterit alkavat olla selvillä, kun virallinen peliaikataulu on julkaistu. Tutustu turkulaisten pelikalenteriin tästä. Kauden aikana joukkueilla on poikkeuksellisen paljon yhteisiä pelimatkoja sekä kotipelejä, mikä on seuratoiminnan kannalta erittäin hieno asia! Miesten sm-sarjassa pelaa kuusi kivenkovaa joukkuetta, joiden kesken taistelu sarjataulukon kärkipaikoista tulee olemaan tiukkaa. Naisten sarjaan saadaan tulevana kesänä muutama peli lisää ja uudenlaista haastetta, kun Kuopio Rugby Club kilpailee historiansa ensimmäistä kertaa naisten xv-sm-sarjassa! Naisten sm-sarjassa kisaa näin kuusi joukkuetta.

Eagles nousi takaisin rugbyn sm-sarjaan viime syksynä muutaman vuoden tauon jälkeen. Tuleva kesä sm-sarjassa tulee olemaan kovempi ja vaativampi kuin edeltävä kausi I-divisioonassa. Tulevaan muutokseen ollaan valmistautuduttu kovalla oheistreenillä, uusilla pelikuvioilla sekä kevään aikana pelattavilla harjoitusotteluilla. Miesten joukkueella on viime vuoden tapaan hyvä pelaajatilanne ja peliajasta päästään tosissaan kilpailemaan. Kokenut kaarti on luo taas rungon tulevan kesän pelaavalle kokoonpanolle. Joukkueeseen ollaan onnistuttu rekryämään mukaan pari uutta tulokasta, jotka ovat osoittaneet pelivalmiutensa jo mm. seiskasarjassa. Rosteriin ollaan saatu myös muutama uusi-vanha pelaaja, kun jo uransa joko Eagleseissä tai muualla päättäneet pelaajat ovat taas löytäneet tiensä rugbyn pariin. Kentällä tullaan varmasti näkemään kauden aikana myös muita yllätyksiä ja sykähdyttäviä hetkiä!

Swans lähtee alkavaan kauteen vahvalla ja monipuolisella kokoonpanolla: vanhat konkarit tuovat kokoonpanoon varmuutta ja rakennetta, kun taas uudet ja innokkaat rookiet tuovat kentällä juoksuvoimaa ja ennakkoluulottomuutta. Forwardien ja backien määrät ovat tasapainossa suhteessa toisiinsa ja rosterikin on mukavan kokoinen. Swanit ovat talven ja kevään ajan rehkineet kuntosaleilla ja juoksupoluilla ahkeraan. Myös isommilta loukkaantumisilta ollaan onnekkaasti vältytty. Kokoonpanon puolesta kaikki vaikuttaa lupaavalta alkavaa kautta ajatellen. Ensimmäiseen sarjapeliin on aikaa alle kuukausi, jonka aikana pelikuviot ja taktiikat pitäisi ehtiä hioa minttiin.

Kausi alkaa harjoitusotteluilla 4.5.

Molemmat joukkueet potkaisevat XV-kautensa käyntiin 4.5. pelattavilla harjoitusotteluilla! Miehet kohtaavat Urheilupuiston yläkentällä tutun vastustajan Porvoon ja naiset haastavat maajoukkueen harjoitusryhmän Raunistulan kentällä. Molempiin otteluihin on vapaa pääsy.

Harjoitusotteluiden jälkeen joukkueilla on 4 viikkoa aikaa hioa kuvionsa kuntoon ja virittäytyä kesän vaatimaan taisteluasenteeseen, kun kummankin joukkueen varsinainen XV-kausi alkaa 1.6. Tällöin miehet matkaavat Tallinnaan kohtaamaan paikallisen Kalev-joukkueen ja naiset lähtevät ennakkoluulottomasti haastamaan kovaksi tiedetyn Tampereen joukkueen.

Tulevat ottelut

4.5. harjoitusottelu: Eagles vs Porvoo | Urheilupuiston yläkenttä | 12:00

4.5. harjoitusottelu: Swans vs Maajoukkue | Raunistulan kenttä | 15:00

1.6. Eagles vs Kalev | Tallinna

1.6. Swans vs Tampere RC | Tampere

Katso kaikki ottelut ≫