Yleinen

Turkulaiset edustivat maajoukkueen riveissä Gibraltarilla

Suomen miesten 15’s-maajoukkue lähti torstai-iltana kohti eksoottista Gibraltaria hakemaan kovuutta ja kokemusta pian alkaviin maaotteluihin. 3 päivän leirityksen aikana pelattaisiin kaksi harjoitusottelua paikallista Gibraltar Rugbya vastaan. Mukaan lähti 35 pelaajaa, joiden joukossa oli kolme Turku Eaglesin miestä: Markku Kiviniemi, Eetu Lahtivuori ja Lauri Tammero. Lisäksi maajoukkueen valmentajina olivat mukana tutusti Turun miesten päävalmentaja Isaac Visser sekä Turun naisten joukkueen valmentaja Jaun Mioch.

Gibraltar Development vs. Finland Development

Perjantain harjoitusottelussa kohtasivat kummankin maajoukkueen ”kehitysjoukkueet”. Ottelussa haettiin pelaajille ennen kaikkea kokemusta, kansainvälistä pelituntumaa ja mahdollisuus antaa näyttöjä osaamisestaan. Suomi piti palloa hallussaan huomattavasti enemmän kuin Gibraltar, jonka hyvä ja kookas puolustus kuitenkin piti try-viivan melko puhtaana. Suomen rauhallinen, tasavarma ja hallittu peli toi kuitenkin voiton luvuin 7-17. Turun kaikki miehet saivat peliaikaa, ja he käyttivät annetut minuutit tehokkaasti hyväkseen. Eetu pelasin winginä ja teki hienosti elämänsä ensimmäisessä maaottelussa tryn pelin viimeisellä minuutilla. Markku pelasi tapansa mukaan varmaa ja hallittua peliä sentterinä. Lauri tuli kentälle vaihdosta propiksi toisella puoliajalla, ja käytti annetut minuutit tuttuun tyyliinsä vahvaan ja järkevään forkkupelaamiseen.

Gibraltar vs. Finland

Lauantain pääottelussa kohtasivat joukkueiden kovimmat kokoonpanot. Turkulaisten iloksi kokoonpanossa nähtiin myös Lauri proppina sekä Eetu winginä. Päivän ottelu oli huomattavasti intensiivisempi ja kovatasoisempi kuin perjantain kehitysjoukkueiden kohtaaminen. Gibraltarin isokokoiset pelaajat haastoivat massallaan, mutta Suomi oli jaloistaan nopeampi. Suomi hallitsi taas palloa enemmän, mutta Gibraltarin puolustus oli todella kova. Peli oli äärimmäisen tasainen, ja ratkesi vasta aivan viime minuuteilla Gibraltarin tehtyä tryn ja potkaistua konversion sisään.

Turun molemmat miehet pelasivat täydet 80 minuuttia. Suomen ensimmäisen tryn teki maaotteluiden makuun päässyt Eetu.

 

Seuraava maaottelu pelataan kahden viikon päästä Tanskan Odenseessa. 22.4. Suomi kohtaa Tanskan maajoukkueen, ja pelin odotetaan olevan tasainen sekä vähintäänkin mielenkiintoinen.