7's 2018

Valkeakoski 7’s oli Turun naisilta nousujohteista peliä

Turun naiset matkasivat lauantaiaamuna Valkeakoskelle Tampereen kupeeseen kauden toiseen 7’s-turnaukseen. Tehtaan kentällä pelatussa turnauksessa puitteet ja kenttä olivat mitä hienoimmat, kioskin pullat maittavia ja aurinko paistoi koko kevätpäivän täydeltä taivaalta.

Swanit aloittivat päivän haastamalla hallitsevan 7’s- ja XV-suomenmestari Tampereen. Vastustajan kovakinttuiset naiset laittoivat Swanit hikoilemaan juoksuvoimallaan ja hiotuilla kuvioillaan, ja Swanit saivat pääosin keskittyä puolustamiseen koko ottelun ajan. Loppulukemat olivat selvät 39-0 kotijoukkueelle, mutta pelissä näkyi myös hyvää puolustusta ja nöyristelemätöntä haastamista.

Seuraavaksi vastaan asettui Porin ja Vaasan muodostama yhdistelmäjoukkue Porvarit. Swanit ottivat ensimmäisen pelin puolustuslinjan sumputtamisesta opikseen, ja vastustaja ei päässyt enää karkaamaan laidoista läpi. Turun tuttu poppishow pyöri kuin hyrrä konsanaan, ja sillä edettiin metri metriltä tasaisen varmasti läpi ottelun. Ottelun alku oli tasainen, kun molemmat joukkueet nakuttivat 2 tryta. Puoliajalle lähdettiin tasalukemissa. Toiselle puoliajalle Swanit vaihtoivat 5 paria tuoreita jalkoja kentälle, joka edesauttoi seuraavien tryiden syntymistä ja Swanien karkaamista johtoon. Kentällä nähtiin hienoa yhteispeliä ja loppuun asti taistelua koko Joutsenrivistöltä. Lopputulemana ansaittu 14-34 voitto.

Alkusarjan viimeisessä ottelussa vastustajana oli Helsingin Warriors. Ottelu oli tasainen ja sisälsi paljon painia ruckeissa ja erikoistilanteissa, kun jokaiseen pallonriistotilanteeseen lähdettiin taistelemaan pallosta. Erikoistilanteita oli paljon, ja ottelussa nähtiin mm. myös aina tyylikäs 7’s maul. Swanit johtivat ottelua viime minuutille asti, kunnes Warriorsin hyökkääjä havaitsi Turun puolustuslinjassa aukon ja käytti tilaisuuden ja puolustuksen hetkellisen notkahduksen hyväkseen. Fyysinen ottelu päättyi harvinaiseen tasatulokseen 12-12.

Swanit sijoittuivat lohkonsa pistetaulukossa piste-eron perusteella kolmansiksi, ja päivän viimeiseen otteluun saatiin täten vastustajaksi Kuopio turnauksen toisesta lohkosta. Kuopion vikkelät ja ketterät naiset antoivat kunnolla haastetta Swaneille, kun jalat olivat alkaneet jo vienosti painaa ja aamupäivän täydestä kokoonpanosta oli jäljellä enää 9 pelaajaa.

Vauhdikas ottelu oli kuitenkin Swaneilta päivän parhaimmistoa. Swanien yhteispeli kehittyi päivän myötä koko ajan, ja erityisesti viimeisessä ottelussa pallot napsuivat kohdilleen ja pelikaverin syötön kohteeksi tai tueksi osattiin asemoitua paremmin. Aamupäivän ensimmäiseen peliin verrattuna Kuopio-ottelussa oli jo huomattavasti enemmän rakennetta ja ideaa, vastuunkantoa ja joukkuepelaamista. Loppuvihellyksen soidessa saatiin juhlia hienoa 33-5 voittoa.

Tulokset:
Trc – Swans | 39 – 0
PorVarit – Swans | 14 – 34
Swans – Warriors | 12 – 12
Bowl: Swans – Kuopio | 33 – 5

Swan of the tournament -palkittu oli tänään ensimmäiset 7’s-pelinsä huimalla taistelutahdolla ja vauhdilla viipottanut Ella Aitta!

Joukkue löysi taas pitkän turnaustaoun jälkeen punaisen langan 7’s-pelaamiseen ja erityisesti päivän viimeiset ottelut olivat täynnä hyvää joukkuepeliä ja suunnitelmallisuutta. Yksilötasolla tuli myös hienoja onnistumisia, ja paljon uusien pelipaikkojen ja -tilanteiden kokemisia. Kaiken kaikkiaan mahtava rugbypäivä Turun Joutsenille ja koko Suomen naisrugbylle, seuraavaa turnausta odotetaan Swanileirissä jo innolla.